Podjetja

Podjetja nenehno vlagajo v inovacije, kar zahteva določeno mero tveganja in zadostna sredstva. Zato je potrebno učinkovito varstvo pred ponarejanjem in piratstvom, da se s trudom, vloženim v razvoj znamke in izdelkov, ne okoristijo ponarejevalci in pirati.

Intelektualno lastnino svojega podjetja lahko zavarujete na različne načine. Rešitev, ki deluje za neko podjetje, se pri vašem morda ne bo obnesla, zato morate vzeti vajeti v svoje roke in sami izbrati najboljšo obliko varstva za svoje izdelke ali storitve.

V preteklosti so bili tarča ponarejevalcev predvsem luksuzni izdelki, kot so torbice, sončna očala in ure. Danes ponaredke najdemo povsod, ponarejevalci pa so postali zelo organizirani. Na udaru so vsa gospodarska področja in vse vrste izdelkov: od živil, gospodinjskih proizvodov, iger, elektronskih naprav do avtomobilskih in letalskih delov, cigaret in pohištva. Ponarejenih je tudi veliko sestavnih delov, ki se uporabljajo v proizvodnji.

Na teh straneh lahko najdete informacije o varstvu intelektualne lastnine, previdnostnih ukrepih, nelojalni konkurenci, vzporednem uvozu in sodelovanju s carinskimi organi.