O projektu

Spletno mesto originalen.si je nastalo v okviru projekta »Kampanja proti ponarejanju in piratstvu«, katerega nosilec je Urad RS za intelektualno lastnino (URSIL).

Cilj projekta je ozaveščanje javnosti o problemu ponarejanja in piratstva ter gospodarskih in drugih posledicah obeh pojavov za družbo, okolje, imetnike pravic intelektualne lastnine in potrošnike. Obenem je cilj seznaniti potrošnike s tveganji, ki jih ponarejeno in piratsko blago lahko pomeni za zdravje in varnost.

Spletno mesto je nastalo s pomočjo gradiv s spletnih mest Norveškega urada za industrijsko lastnino (NIPO) in Danskega urada za patente in znamke (DKPTO) ter ob finančni podpori Urada EU za intelektualno lastnino (EUIPO). Za pomoč pri vzpostavitvi spletnega mesta se URSIL zahvaljuje EUIPO, NIPO in DKPTO.

Prav tako se za sodelovanje pri pripravi nekaterih vsebin spletnega mesta zahvaljujemo odzivnemu centru za kibernetsko varnost SI-CERT, Evropskemu potrošniškemu centru Slovenija, Finančni upravi RS, Javni agenciji RS za zdravila in medicinske pripomočke, Pošti Slovenije in Tržnemu inšpektoratu RS.

EUIPO_LOGO_SL.png